ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΧΙΟΥ

Η ολική αρθροπλαστική του ισχίου παρότι αποτελεί μια εξαιρετικά αποτελεσματική χειρουργική μέθοδο αντιμετώπισης της βαριάς αρθρίτιδας του ισχίου, εξασφαλίζοντας στους ασθενείς ποιότητα ζωής και επιστροφή στις φυσιολογικές δραστηριότητες, μπορεί να επιπλακεί από σημαντικά προβλήματα, όπως είναι η χαλάρωση των υλικών και η λοίμωξη.

Η αναθεώρηση της ολικής αρθροπλαστικής είναι ένα χειρουργείο απαιτητικό και αποτελεί πρόκληση για το χειρουργό ορθοπεδικό, αλλά και τον ασθενή. Η εμπειρία σε τέτοιου είδους επεμβάσεις, ο σωστός προεγχειρητικός σχεδιασμός και η επιλογή των σωστών υλικών αποτελούν σημαντικούς παράγοντες που καθορίζουν την επιτυχία μιας τόσο απαιτητικής επέμβασης.

Ο ασθενής πρέπει επίσης να είναι ενημερωμένος ότι οι επεμβάσεις αναθεώρησης της αρθροπλαστικής ισχίου έχουν σημαντικά μεγαλύτερα ποσοστά πιθανών επιπλοκών σε σχέση με τις πρωτογενείς αρθροπλαστικές.

Ο ορθοπεδικός χειρουργός και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλειος Ι. Σακελλαρίου εξειδικεύθηκε για μακρό χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε επεμβάσεις αναθεώρησης του ισχίου στο νοσοκομείο Hospital for Special Surgery της Νέας Υόρκης.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH