Νέα Τεχνική Προσφέρει Οριστική Απαλλαγή Από Το Κότσι - Β. Σακελλαρίου

Πώς να Απαλλαγείτε από το Κότσι

κοτσι

Τι είναι το Κότσι

Ο βλαισός μεγάλος δάκτυλος, ή αλλιώς το κότσι, είναι μια παραμόρφωση του ποδιού που ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού και κυρίως τις γυναίκες. Οι πιο συνηθισμένες αιτίες εμφάνισης είναι η κληρονομικότητα, τα ακατάλληλα παπούτσια και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Ο βλαισός μεγάλου δακτύλου αντιμετωπίζεται είτε συντηρητικά ή χειρουργικά ανάλογα με την ένταση των ενοχλημάτων του ασθενούς καθώς και με το βαθμό δυσκολίας εύρεσης κατάλληλων υποδημάτων.

Άμεση, ανώδυνη, ελάχιστα επεμβατική και – πάνω από όλα – οριστική λύση στο κότσι έρχεται να προσφέρει η νέα, επαναστατική μέθοδος διαδερμικής χειρουργικής του άκρου ποδός, Mini – TightRope.

Αντιμετώπιση

Συντηρητική θεραπεία για την επιβράδυνση της εξέλιξης της παραμόρφωσης είναι διαθέσιμη, αλλά απαιτεί πρώιμη παρέμβαση. Ωστόσο, όταν κάποιες παραμορφώσεις προχωρούν πέρα από το όφελος της συντηρητικής αντιμετώπισης, τότε η χειρουργική επέμβαση κρίνεται απαραίτητη.

Υπάρχουν πάνω από εκατό διαφορετικές τεχνικές διόρθωσης των βλαισών. Οι πιο πολλές εξ αυτών προβλέπουν κοπή του οστού (οστεοτομία). Οι οστεοτομίες χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τις μεθόδους εξισορρόπησης των μαλακών ιστών (τένοντες).

Κάθε τεχνική οστεοτομίας έχει πιθανές επιπλοκές συμπεριλαμβανομένης της κακής ευθυγράμμισης, της βράχυνσης, της ανύψωσης του 1ου μεταταρσίου κλπ.

Η τεχνική Mini-Tightrope

Υπάρχει μια νέα χειρουργική διαδικασία για τη διόρθωση της οδυνηρής αυτής παραμόρφωσης με τη χρήση μιας συσκευής που ονομάζεται “Mini-Tightrope”. Η τεχνική Mini-Tightrope εξαλείφει την ανάγκη να διορθωθεί η παραμόρφωση του οστού με οστεοτομία και βίδες. Το Mini – Tightrope χρησιμοποιεί ένα ισχυρό ινώδες σύρμα που αιωρείται μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μεταταρσίου οστού, για τη διόρθωση της κακής ευθυγράμμισης των αρθρώσεων, μέσα από μια μικρή οπή διάτρησης στο οστό.

Η τεχνική Mini – TightRope έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική στη διόρθωση της γωνιακής παραμόρφωσης που σχετίζεται με τους βλαισούς. Παράλληλα εξαλείφει τα προβλήματα που σχετίζονται με τις οστεοτομίες (κοπή του οστού).

Πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα της διαδικασίας Mini-Tightrope περιλαμβάνουν την άμεση ανύψωση βάρους, σε αντίθεση με άλλες πιο παραδοσιακές διορθωτικές τεχνικές. Οι περισσότερες εξ αυτών συχνά απαιτούν πατερίτσες και αποφυγή άρσης βαρών.

Η τεχνική Mini -Tightrope συμβάλλει, επίσης, στην αποφυγή επανεμφάνισης της παραμόρφωσης. Παραμόρφωση παρατηρείται μερικές φορές στις παραδοσιακές τεχνικής διόρθωσης του βλαισού. Η επιστροφή στη φυσιολογική δραστηριότητα είναι ταχύτερη και υπάρχει γενικά λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος.

Η αποκατάσταση του βλαισού μεγάλου δακτύλου απαιτεί από τον χειρουργό υψηλή εξειδίκευση στις πλέον πρωτοποριακές τεχνικές, εμπειρία και εξαιρετική γνώση της ανατομίας της περιοχής. Σε αντίθετη περίπτωση, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να απέχει αρκετά από τις προσδοκίες του ασθενή.