Αρθροπλαστική Γόνατος – Αρθρίτιδα

Αρθροπλαστική Γόνατος - Αρθρίτιδα

Η αρθροπλαστική γόνατος αποτελεί μια από τις πιο ασφαλείς κι αποτελεσματικές χειρουργικές επεμβάσεις της σύγχρονης Ορθοπαιδικής. Γι’ αυτό την εμπιστεύονται ολοένα και περισσότεροι πάσχοντες από αρθρίτιδα, προκειμένου να ανακουφιστούν οριστικά από τον πόνο και να επιστρέψουν σε μια φυσιολογική ζωή.

Ενδεικτικά, κάθε χρόνο στις ΗΠΑ πραγματοποιούνται περίπου 430.000 επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής γόντατος, αριθμός που αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί ως το 2030.

Στην κατακόρυφη αύξηση της εμπιστοσύνης των ασθενών που προχωρούν σε αρθροπλαστική γόνατος έχουν συμβάλει οι τελευταίες εξελίξεις στη χειρουργική γόνατος. Πιο συγκεκριμένα, προσανατολίζονται στον ολοένα και μεγαλύτερο περιορισμό του χειρουργικού τραύματος, τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της άρθρωσης και την ταχύτερη δυνατή επάνοδο του ασθενούς στις φυσιολογικές του δραστηριότητες.

Τι είναι η αρθρίτιδα γόνατος;

Η αρθρίτιδα γόνατος είναι μια φλεγμονώδης πάθηση που χαρακτηρίζεται από την καταστροφή των δομικών στοιχείων της άρθρωσης του γόνατος, δηλαδή των χόνδρων, των συνδέσμων και των οστών.

Χαρακτηρίζεται από έντονο πόνο στην περιοχή του γόνατος, αρχικά μετά από σωματική καταπόνηση. Στα πιο προχωρημένα στάδια ο πόνος γίνεται συνεχής, ενώ παρατηρείται και περιορισμός της κίνησης και παραμόρφωση του γόνατος.

H αρθρίτιδα του γόνατος είναι μια πάθηση που επηρεάζει σημαντικά τις καθημερινές δραστηριότητες και την ποιότητα ζωής των ασθενών. Αντιμετωπίζεται με συντηρητικά μέσα στα αρχικά στάδια της νόσου και χειρουργικά σε ασθενείς με βεβαρημένη κλινική εικόνα.

Δείτε Περισσότερα