Αρθροπλαστική Ισχίου – Αρθρίτιδα

Αρθροπλαστική Ισχίου - Αρθρίτιδα

Τι είναι η ολική αρθροπλαστική ισχίου;

Η ολική αρθροπλαστική ισχίου είναι μια εξειδικευμένη χειρουργική τεχνική που έφερε επανάσταση στην Ορθοπαιδική. Επιτρέπει σε χιλιάδες ασθενείς – κυρίως μεγάλης ηλικίας, αλλά και νεότερους– με κατάγματα, βαριές εκφυλιστικές αρθρίτιδες του ισχίου και ρευματοειδής αρθρίτιδες, να έχουν μια φυσιολογική ζωή κι έναν ομαλό κι ανώδυνο τρόπο βάδισης, χωρίς χωλότητα ή χρήση φαρμακευτικής αγωγής.

Οι σύγχρονες τεχνικές ολικής αρθροπλαστικής του ισχίου είναι ελάχιστα επεμβατικές. Αυτό δε σημαίνει απλά ότι πραγματοποιείται μικρή τομή, αλλά διατηρούνται και προστατεύονται κατά το μέγιστο δυνατό σημαντικοί μύες και τένοντες που περιβάλλουν το ισχίο.

Ως εκ τούτου, αφενός συνοδεύονται από πολύ χαμηλό ποσοστό επιπλοκών κι αφετέρου επιτρέπουν την άμεση κινητοποίηση του ασθενούς, μέσα σε λίγες ημέρες ή ακόμα και ώρες μετά το χειρουργείο!

Επιπλέον, οι σύγχρονες τεχνικές ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας. Χρησιμοποιούνται, δηλαδή, προθέσεις ή εμφυτεύματα που είναι κατασκευασμένα από φιλικά στον οργανισμό υλικά. Επίσης, προσομοιάζουν σε εντυπωσιακό βαθμό την φυσική μηχανική του ισχίου και έχουν διάρκεια ζωής μεγαλύτερη των 20 ετών!

Αυτό σημαίνει ότι για πολλούς ασθενείς, οι τεχνητές αρθρώσεις που αντικαθιστούν τις φθαρμένες, κατά την επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής του ισχίου, παραμένουν λειτουργικές εφ’ όρου ζωής!

Επομένως, η ολική αρθροπλαστική του ισχίου θεωρείται, μια από τις πιο ασφαλείς και κλινικά αποτελεσματικές επεμβάσεις στο χώρο της χειρουργικής.

Διαβάστε Περισσότερα