Άρθρα

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν υποβληθείτε σε επέμβαση στο ισχίο.

Η άρθρωση του ισχίου σας μπορεί να αντέξει πολλές φορές το σωματικό σας βάρος ενώ εκτελείτε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Όμως, παρά τη στιβαρή φύση του, το ισχίο υπόκειται σε επιδείνωση που σχετίζεται με την ηλικία ή οξείς τραυματισμούς που μπορεί να απαιτήσουν χειρουργική θεραπεία.

Εδώ είναι 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την άρθρωση του ισχίου σας πριν υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση:

Read More

Οστεοπόρωση

Πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι άνω των 55 ετών έχουν οστεοπόρωση του ισχίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2028, ένας στους δύο Ευρωπαίους άνω των 55 ετών κινδυνεύει να εμφανίσει οστεοπόρωση του ισχίου ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σκελετού. Ο κύριος λόγος για την εμφάνιση της οστεοπόρωσης είναι απλός – όλοι χάνουν οστική μάζα καθώς μεγαλώνουν. Και καθώς η οστική μάζα μειώνεται, η πιθανότητα κατάγματος αυξάνεται.

Read More

Ελάχιστα επεμβατικη χειρουργική - τεχνικές σε Γόνατο και Ισχίο

Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική: Τεχνικές Σε Ισχίο & Γόνατο

Η μέθοδος ολικής αρθροπλαστικής AMIS (Anterior Minimal Invasive Surgery) και η μέθοδος ASI (Anterior Supine Intramuscular) αποτελούν δυο ιδιαίτερα επιτυχημένες χειρουργικές τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας του ισχίου. Και οι δυο είναι ατραυματικές, όχι μόνο λόγω της μικρής τομής στο δέρμα, αλλά κυρίως διότι δεν απαιτείται να κοπούν ή να αποκολληθούν μύες κατά τη διάρκεια της χειρουργικής προσπέλασης.

Read More

E-bike

Την περίοδο της πανδημίας – είναι πλέον αποδεδειγμένο και στατιστικά- και ιδιαίτερα κατά την περίοδο του σκληρού lockdown οι άνθρωποι απέφευγαν συστηματικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (όσοι έπρεπε να μεταβούν στις εργασίες τους ακόμη, τουλάχιστον).

Read More

A.R. σε αρθροπλαστική γόνατου, τι είναι_ Γιατί να επιλέξω αυτή την τεχνική

A.R. σε αρθροπλαστική γόνατος: Γιατί να επιλέξω αυτήν την τεχνική;

Λόγω της τεράστιας προόδου των τεχνολογικών εξελίξεων στη σύγχρονη ιατρική και των αναδυόμενων αριθμών ερευνητικών ομάδων που εργάζονται για την εφαρμογή της AR (επαυξημένη πραγματικότητα) σε κλινικές διαδικασίες ρουτίνας, αναμένουμε ότι η νέα και επαναστατική τεχνολογία AR θα εφαρμοστεί σύντομα ως ένα διεθνές πρότυπο και στην ορθοπεδική χειρουργική.

Read More

Πτώσεις & Τραυματισμοί Στο Σπίτι

Πτώσεις και τραυματισμοί στο σπίτι

Η περίοδος της επιστροφής στην πόλη ανέκαθεν δημιουργούσε ένα πρόσθετο άγχος για όλους. Η εργασία, η επιστροφή στην ρουτίνα της καθημερινότητας και τις υποχρεώσεις οικογενειακές ή μη είναι λίγο πολύ ζητήματα που μας αφορούν όλους.

Read More

Άνοιγμα γυμναστηρίων & τραυματισμοί

Άνοιγμα γυμναστηρίων & τραυματισμοί

Η σταδιακή επάνοδος στην κανονικότητα επανέφερε σταδιακά και το άνοιγμα κλειστών χώρων και δραστηριοτήτων τις οποίες αντιμετωπίζαμε με έναν ιδιαίτερο φόβο λόγω ενδεχόμενης (υπερ)μετάδοσης του ιού κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Read More

Οι αθλητικοί τραυματισμοί αντιμετωπίζονται πάντα με χειρουργείο;

Όταν αθλούμαστε τακτικά είναι πολύ πιθανόν να προκύψει κάποιος τραυματισμός. Πότε είναι απαραίτητο να επισκεφτούμε κάποιον εξειδικευμένο ιατρό; Οι τραυματισμοί αντιμετωπίζονται πάντα με χειρουργείο; Σε ποιους ναι και σε ποιους όχι;

Read More

Σχολικά Βάρη και Ορθοπαιδικά Προβλήματα: Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά;

Μπορεί το βάρος της τσάντας ή η κακή στάση του σώματος στην καρέκλα να προκαλέσει ορθοπαιδικά προβλήματα; Ποια είναι τα λάθη και τι πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε την υγεία των παιδιών;

Read More

Τι είναι η μέθοδος SuperPath και ποια είναι τα πλεονεκτήματά της;

Ο ζωτικός ρόλος των αρθρώσεων του ισχίου συχνά αγνοείται μέχρι να πονέσουν. Ο πόνος στο ισχίο και η δυσκαμψία μπορούν γρήγορα να γίνουν αφόρητοι και να μας προκαλέσουν παντελή αποχή από τα πράγματα που απολαμβάνουμε περισσότερο.

Read More

Μπορεί η άθληση να ενισχύσει την υγεία των οστών;

Μπορεί η άθληση να ενισχύσει την υγεία των οστών;

Νους υγιής εν σώματι υγιεί, έλεγαν οι πρόγονοι μας και δεν έκαναν λάθος. Η άθληση μπορεί να ενισχύσει τόσο το σώμα όσο και την ψυχολογία μας. Μπορεί όμως να έχει ευεργετικές ιδιότητες και για τα οστά μας; Πώς μπορεί να ενισχύσει την υγεία τους;

Read More

Πώς μπορώ να προστατέψω τα γόνατά μου; Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες κακώσεις;

Πώς μπορώ να προστατέψω τα γόνατά μου; Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες κακώσεις;

Το γόνατο αποτελεί ένα από τα πιο επιβαρυμένα σημεία του σώματός μας, καθώς οι κακώσεις και οι τραυματισμοί είναι αρκετά συχνοί. Πώς μπορούμε να το προστατεύσουμε και ποιες κακώσεις είναι οι πιο συνηθισμένες;

Read More

Τραυματισμοί από πέσιμο: Πώς μπορείτε να τους αποφύγετε!

Τραυματισμοί από πέσιμο: Πώς μπορείτε να τους αποφύγετε!

Η ζωή μπορεί να αλλάξει απότομα και προς το χειρότερο από κάτι απλό: να πατήσετε σε ένα χαλί ή να γλιστρήσετε σε βρεγμένο πάτωμα. Μια άσχημη πτώση μπορεί να προκαλέσει κάταγμα σε κάποιο οστό, όπως συμβαίνει σε χιλιάδες ηλικιωμένους άνδρες και γυναίκες κάθε χρόνο. Για τους ηλικιωμένους, ένα τέτοιο κάταγμα ενδέχεται να αποτελέσει αφετηρία για πιο σοβαρά προβλήματα, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στην αναπηρία!

Read More

Πότε ένας αθλητικός τραυματισμός είναι σοβαρός;

Πότε ένας αθλητικός τραυματισμός είναι σοβαρός;

Η ασφαλής και γρήγορη επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα μετά από κάποιο τραυματισμό εξαρτάται από την έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία κι αποκατάσταση. Το να γνωρίζετε πότε χρειάζεται να δείτε το γιατρό σας αποτελεί ένα κρίσιμης σημασίας βήμα σε αυτήν τη διαδικασία.

Read More

Γυμναστική και κορωνοϊός: Πώς μπορείτε να αποφύγετε τους τραυματισμούς;

Γυμναστική και κορωνοϊός: Πώς μπορείτε να αποφύγετε τους τραυματισμούς;

Αν και εκτός επιλογών ως δραστηριότητα πριν ξεσπάσει η πανδημία του COVID-19, το τρέξιμο έχει γίνει μια απόδραση για πολλούς από εμάς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου απομόνωσης, ειδικά σε μια χώρα με καλό καιρό, όπως η Ελλάδα!

Read More

Πώς ο κρύος καιρός επηρεάζει τους τραυματισμούς στο γόνατο;

Πώς ο κρύος καιρός επηρεάζει τους τραυματισμούς στο γόνατο;

Ο χειμώνας είναι μια περίοδος που οι Ορθοπαιδικοί έχουν πολλή… δουλειά, καθώς ανάμεσα στη βροχή και το κρύο, τον πάγο και το χιόνι, εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι για τραυματισμούς σε διάφορες αρθρώσεις του σώματος, με κύρια τα γόνατα. Πέρα από τον κίνδυνο για κάποιο ατύχημα, όμως, ο κρύος καιρός από μόνος του μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα: 

Read More

Τραυματισμοί κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων: Τι πρέπει να προσέχουμε;

Τραυματισμοί κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων: Τι πρέπει να προσέχουμε;

Η περίοδος των εορτών είναι αρκετά επίφοβη για την πρόκληση διαφόρων τραυματισμών, καθώς αφενός ο υπέρμετρος ενθουσιασμός που μας κάνει συχνά να υπερεκτιμάμε τις δυνατότητές μας αλλά και η αυξημένη πίεση για να φιλοξενήσουμε τα τέλεια Χριστούγεννα εγκυμονούν κινδύνους για τα γόνατα, την πλάτη και γενικότερα τις αρθρώσεις μας. Τι πρέπει να προσέξουμε;

Read More

Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου: Οι πλέον σύγχρονες μέθοδοι

Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου: Οι πλέον σύγχρονες μέθοδοι

Ο ζωτικός ρόλος των αρθρώσεων του ισχίου συχνά παραμένει αφανής μέχρι τη στιγμή που θα νιώσουμε κάποιο πόνο. Αυτός ο πόνος και η δυσκαμψία που τον ακολουθεί μπορούν πολύ γρήγορα να καταστούν αφόρητοι και να μας εμποδίζουν να κάνουμε πράγματα που απολαμβάνουμε.

Read More

Αρθροπλαστική Ισχίου - Αρθρίτιδα: Αίτια και Συμπτώματα

Αρθρίτιδα του ισχίου: Τι είναι & πως αντιμετωπίζεται

Η αρθρίτιδα αποτελεί μια από τις πιο κοινές αιτίες πόνου στο ισχίο. Είναι μια προοδευτική διαταραχή, που σημαίνει ότι ξεκινά συνήθως σταδιακά και επιδεινώνεται με το χρόνο, προκαλώντας συχνά σημαντικό βαθμό αναπηρίας και επιβαρύνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Read More

Ολική αρθροπλαστική γόνατος – Τι πρέπει να προσέξετε;

Αρθροπλαστική γόνατος με προθέσεις… κομμένες & ραμμένες στο γόνατό σας

Η άρθρωση του γόνατος υφίσταται τεράστια επιβάρυνση, η οποία με τα χρόνια συσσωρεύεται και οδηγεί σε σημαντική φθορά: ο χόνδρος φθείρεται εκθέτοντας τα οστά, τα οποία τρίβονται μεταξύ τους προκαλώντας ενίοτε εξουθενωτικό πόνο. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται οστεοαρθρίτιδα και επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.Read More