Τα εξατομικευμένα εμφυτεύματα Persona φέρνουν επανάσταση στην αρθροπλαστική γόνατος!

εξατομικευμένα εμφυτεύματα Persona

Ένα νέο, τεχνολογικά προηγμένο εμφύτευμα, το οποίο έρχεται και… κουμπώνει στις ανατομικές ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή, φέρνει επανάσταση στην αρθροπλαστική του γόνατος. Το σύστημα Persona Knee καθιστά την αντικατάσταση του γόνατος πιο εξατομικευμένη από ποτέ, προσφέροντας άνευ προηγουμένου δυνατότητες στον ορθοπαιδικό χειρουργό να εστιάσει στις μοναδικές ανάγκες του ασθενή.

Τα εμφυτεύματα αντικατάστασης γόνατος έχουν βελτιώσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και σήμερα η αρθροπλαστική του γόνατος είναι μία από τις πιο επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις.

Παρόλο, όμως, που τα εμφυτεύματα σε πολλά από τα συστήματα αντικατάστασης γόνατος, που χρησιμοποιούνται στις επεμβάσεις αρθροπλαστικής, έχουν εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής, έρευνες αποκαλύπτουν ότι ένας στους τέσσερις ασθενείς δεν είναι πλήρως ικανοποιημένος με την αίσθηση της νέας του άρθρωσης.

Ωστόσο, το Persona Knee διακρίνεται για την πιο φυσική αίσθηση και φυσιολογική λειτουργία που προσφέρει στους ασθενείς μετεγχειρητικά. Αυτό αντανακλάται και σε πρόσφατη πολυκεντρική μελέτη , σύμφωνα με την οποία η χρήση του εν λόγω εμφυτεύματος αποδεδειγμένα μειώνει τον μετεγχειρητικό πόνο, επιταχύνει τα επίπεδα δραστηριότητας των ασθενών, βελτιώνει τα λειτουργικά αποτελέσματα και αυξάνει την ικανοποίησης των ασθενών σημαντικά».

Ειδικότερα, το 98% των ασθενών που συμμετείχαν στην έρευνα και είχαν κάνει αρθροπλαστική γόνατος με το σύστημα Persona Knee, ανέφεραν ότι ήταν «ικανοποιημένοι έως πολύ ικανοποιημένοι τρία χρόνια μετά την επέμβαση».

Μέχρι σήμερα, η επικρατούσα τάση αφορούσε στην προσαρμογή του οστού στο σχήμα και το μέγεθος του εμφυτεύματος. Αυτός ο περιορισμός στα συστήματα αρθροπλαστικής του γόνατος απαιτούσε από τους χειρουργούς να δέχονται συμβιβασμούς, ως προς το τελικό αποτέλεσμα για τον ασθενή.

Ωστόσο, το Persona Knee αντιπροσωπεύει το εντελώς αντίθετο: πρέπει να ταιριάζει το εμφύτευμα με το σχήμα και το μέγεθος του αποφραγμένου οστού. Έτσι, ο χειρουργός εξοπλίζεται με ένα ολοκληρωμένο σύστημα που παρέχει αξιοσημείωτη ενδοεγχειρητική ευελιξία.

Η τεχνολογία του Persona Knee το καθιστά ιδανικό τόσο για πρωτογενή αρθροπλαστική του γόνατος όσο και για επέμβαση αναθεώρησης προηγούμενου, ανεπιτυχούς χειρουργείου.

Η εφαρμογή της κατάλληλης χειρουργικής τεχνικής και των σωστών υλικών μπορούν να διασφαλίσουν το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα σε μια επέμβαση αρθροπλαστικής γόνατος.

Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να τονιστεί η σημασία επιλογής χειρουργού με μεγάλη εμπειρία και υψηλή εξειδίκευση τόσο στις πλέον πρωτοποριακές ορθοπεδικές τεχνικές όσο και στη χρήση τεχνολογικά προηγμένων εμφυτευμάτων, προκειμένου να διασφαλίζονται τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας και ο χαμηλότερος κίνδυνος επιπλοκών για τον ασθενή.