Απόστολος Λαγάρας | Β. Σακελλαρίου

Απόστολος Λαγάρας

Χειρουργός Ορθοπαιδικός- Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, MD, MSc cand

Ο Απόστολος Λαγάρας ειναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης και Επιμελητής Α΄ της Ε’ Ορθοπαιδικής Κλινικής στο METROPOLITAN GENERAL (πρώην ΙΑΣΩ General). Παράλληλα είναι συνεργάτης της OSTEON Orthopedic and Spinal Clinic. Είναι υποψήφιος MSc του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την απόκτηση του FIFA Diploma in Football Medicine.

Έκανε τη βασική του εκπαιδευση στην Ορθοπαιδική στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Από τον Ιανουάριο του 2012 εως και τον Μάρτιο του ίδιου έτους εργάσθηκε ως ερευνητικός υπότροφος του τμήματος Ορθοπαιδικής Χειρουργικής του Keck’s School of Medicine, University of Southern California (USC) στο LAC+USC Medical Center στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, ένω τον Σεπτέμβριο του 2012, που επελέγη ως Travelling Fellow της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Λοιμώξεων Οστών και Αρθώσεων, έλαβε εκπαίδευση στις λοιμώξεις του μυοσκελετικού σε διεθνή κέντρα της Ελβετίας, Ιταλίας και Γερμανίας.

Τον Νοέμβριο του 2012 ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του λαμβάνοντας τον τίτλο του Ορθοπαιδικού Χειρουργού. Από τον Μάρτιο του 2014 εως τον Απρίλιο του 2018 εξειδικεύτηκε στη Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης στα νοσοκομεία του Newcastle, Stockton-on-Tees, Bristol και Salford (Manchester) του Ηνωμένου Βασιλείου. Έλαβε εκπαίδευση στην αντιμετώπιση εκφυλιστικών παθήσεων, παραμορφώσεων, μεταστατικής νόσου και  κακώσεων της σπονδυλικής στήλης καθώς και στη διαχείριση του πόνου με ενδαρθρικές εγχύσεις.

Είναι μέλος των εταιρειών North American Spine Society (NASS), British Association of Spine Surgeons (BASS), AO Spine, European Bone and Joint Infection Society (EBJIS) και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ). Έχει πολυάριθμες παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και συμμετοχές σε ερευνητικά προγράμματα. Παραμένει ενεργό μέλος του τμήματος ερευνών στο κέντρο σπονδυλικής στήλης του Salfοrd Royal NHS Foundation Trust ενώ κάτα το ακαδημαϊκο έτος 2017-18 διετέλεσε Spinal Lecturer του μεταπτυχιακού προγράμματος “Trauma and Orthopedics” του Πανεπιστημίου του Salford (Manchester).