Μάζης Γεώργιος

Ο κ. Μάζης είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Είναι, επίσης, εν ενεργεία Διευθυντής Ορθοπαιδικός Χειρουργός (Consultant Orthopaedic Surgeon) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Barking, Havering and Redbridge του Λονδίνου, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επιστημονικός Διευθυντής και υπεύθυνος του τμήματος Χειρουργικής Άνω Άκρου και Άκρας Χειρός της Osteon.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (2003 – Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, βαθμός Λίαν Καλώς).

Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου το 2004 (Κάνδανος, Χανιά Κρήτης) και την ειδίκευσή του στη Γενική Χειρουργική (2004- 2005, Λέσβος).

Στη συνέχεια εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις το 2006, υπηρετώντας στο Υγειονομικό Σώμα ως Οπλίτης Ιατρός.

Ειδικεύθηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική & Τραυματιολογία στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών έχοντας θητεύσει πλάι σε κορυφαίους Καθηγητές χειρουργούς (2007-2012).

Τον Ιανουάριο του 2011 έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master of Science, MSc) με θέμα «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών» μετά από διετή παρακολούθηση και παρουσίαση διατριβής με βαθμό «Άριστα»

Τον Ιανουάριο του 2014 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (PhD degree) με βαθμό «Άριστα», μετά από εκπόνηση διατριβής με θέμα: «Συγκριτική μελέτη των επεμβάσεων εξωαρθρικής αρθρόδεσης του ταρσού και οστεοτομίας επιμήκυνσης πτέρνης σε παιδιά με σπαστική βλαισοπλατυποδία επί εδάφους εγκεφαλικής παράλυσης », με επιβλέποντα τον Καθηγητή Ορθοπαιδικής κ. Παναγιώτη Ν. Σουκάκο.

Έγινε, κατόπιν εξετάσεων, “Fellow of European Board of Orthopaedics and Traumatology” τον Οκτώβριο 2014.

Από το 2012 αφοσιώθηκε στο ιδιαίτερο γνωστικό του αντικείμενο, τη Χειρουργική Άνω Άκρου και Άκρας Χειρός, καθώς και στις αρχές της ιατρικής επιστήμης και ηθικής, έχοντας στοχευμένη μετεκπαίδευση σε κορυφαία κέντρα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διετέλεσε έμμισθος κλινικός υπότροφος (Senior Post CCT Clinical Fellow, 2015) στον τομέα της Χειρουργικής Άνω Άκρου (Upper Limb Surgery ) στο Royal Berkshire Hospital NHS, Reading, Berkshire, UK, υπό την καθοδήγηση του Professor Ofer (εμπνευστής και σχεδιαστής της ανάστροφης ολικής αρθροπλαστικής ώμου VERSO) που μαζί με τον Steve Copeland (εμπνευστής και σχεδιαστής της αρθροπλαστικής ώμου επιφανείας Copeland) αποτέλεσαν πρωτοπόρους στην Χειρουργική του Άνω Άκρου σε παγκόσμιο επίπεδο .

Στη συνέχεια διετέλεσε έμμισθος κλινικός υπότροφος (Senior Post CCT Clinical Fellow, 2016) στο Royal National Orthopaedic Hospital, Stanmore, στον τομέα της Χειρουργικής Άνω Άκρου και σύμπλοκων Αρθροπλαστικών Ώμου και Αγκώνα (Upper Limb and Complex Shoulder and Elbow Arthroplasty Surgery), υπό την καθοδήγηση των Simon Lambert, και Ian Bayley (εμπνευστής και σχεδιαστής της ολικής αρθροπλαστικής ώμου Bayley Walker).

Είναι μέλος του British Elbow and Shoulder Society από το 2015.

Από τον Οκτώβριο του 2016 είναι εξεταστής (examiner) στο Queens Hospital Clinical FRCS (Orth) Course.

Κατέχει την θέση του Διευθυντή Ορθοπαιδικού Χειρουργού (Consultant Orthopaedic Surgeon) από τον Ιανουάριο 2017 στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Barking, Havering and Redbridge, του Λονδίνου (δυναμικότητας 1000 κλινών).

Είναι επίσης επιστημονικός διευθυντής και υπεύθυνος του τμήματος Άνω Άκρου και Άκρας Χειρός στο Ορθοπαιδικό Κέντρο Οστεών – Osteon Orthopedic & Spine Clinic.

Είναι μέλος πολλών ελληνικών και ξένων επιστημονικών επιτροπών και οργανώσεων και παραμένει ακαδημαϊκά ενεργός, ως Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας στο ενεργητικό του πολλαπλές δημοσιεύσεις άρθρων και πρωτοποριακών χειρουργικών τεχνικών σε επιστημονικά περιοδικά και επιθεωρήσεις του εξωτερικού. Έχει επίσης συμμετοχή στην συγγραφή και μετάφραση σύγχρονων συγγραμμάτων Ορθοπαιδικής.