Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού: Αποκατάσταση

Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού: Αποκατάσταση

Αποκατάσταση μετά τη Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού Συνδέσμου

Ο ασθενής μετά την αρθροσκόπηση για ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου παραμένει στο νοσοκομείο για 1 έως 2 μέρες, ενώ μπορεί να σηκώνεται άμεσα και να βαδίζει με τη βοήθεια ορθοπαιδικών στηριγμάτων. Το πρόγραμμα αποκατάστασης περιλαμβάνει σταδιακή ανάκτηση του εύρους κίνησης, ενδυνάμωση του γόνατος και ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας (αντίληψη αίσθησης της κίνησης του σώματος).

Η επάνοδος στις αθλητικές δραστηριότητες γίνεται σε διάστημα 6 έως 9 μηνών. Αυτός είναι ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για τη βιολογική ενσωμάτωση του μοσχεύματος.

Γιατί να επιλέξω τον Δρ. Σακελλαρίου;

Η αποκατάσταση της ρήξης του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου θεωρείται τεχνικά απαιτητική και η επιτυχία της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό την ακρίβεια και λεπτότητα στους χειρισμούς. Γι’ αυτό και η πραγματοποίησή της προϋποθέτει εξειδίκευση του χειρουργού στην εν λόγω τεχνική και σημαντική εμπειρία.

Ο ορθοπαιδικός χειρουργός και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλειος Ι. Σακελλαρίου, εξειδικεύθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στις ΗΠΑ, στη χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων, όπως το γόνατο, στο διακεκριμένο νοσοκομείο Hospital for Special Surgery της Νέας Υόρκης, το οποίο έχει βραβευθεί ως κορυφαίο νοσοκομείο στις ΗΠΑ για ορθοπαιδικές επεμβάσεις επί 3 συνεχόμενα έτη (2011-2014).

 

Δείτε Περισσότερα