Σταραντζής Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Σταραντζής είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Διευθυντής της Ε’ Ορθοπαιδικής κλινικής στο ΙΑΣΩ General. Παράλληλα, είναι εν ενεργεία Διευθυντής Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης (Consultant Spinal Surgeon) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του North Staffordshire στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επιστημονικός Διευθυντής και υπεύθυνος του τμήματος σπονδυλικής της Osteon Orthopedic Clinic.

Αφοσιωμένος στο γνωστικό αντικείμενο της Χειρουργικής της Σπονδυλικής Στήλης, ο κ. Σταραντζής είχε μακρά και στοχευμένη μετεκπαίδευση σε αναγνωρισμένα κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού, θητεύοντας δίπλα σε κορυφαίους στο είδος τους χειρουργούς.

Έκανε τη βασική του εκπαίδευση στην Ορθοπαιδική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής του Cambridge και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κολλεγίου King’s (Guy’s & St Thomas’ Hospital)  στο Λονδίνο. Το 2007 διορίστηκε στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και ξεκίνησε να καλλιεργεί την έφεσή του στη Χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης.

Το 2012 ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του λαμβάνοντας τον τίτλο του Ορθοπαιδικού Χειρουργού κι αμέσως μετά ξεκίνησε την εξειδίκευσή του στον τομέα της Χειρουργικής της Σπονδυλικής Στήλης στο παγκοσμίου φήμης κέντρο του Nottingham, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατόπιν του δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσει την εξειδίκευσή του στο Bristol όπου και αποκτά σημαντική εμπειρία που του άνοιξε τις πόρτες Εθνικού Συστήματος Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, στο οποίο διατηρεί έκτοτε Διευθυντική Θέση.

Φιλοσοφία του είναι να χειρουργεί μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για τον ασθενή και σε αυτές τις περιπτώσεις προκρίνει σύγχρονες κι ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, εφόσον οι τελευταίες είναι τεκμηριωμένα πιο ασφαλείς και αποδοτικές από τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους.

Είναι μέλος πολλών ελληνικών και ξένων επιστημονικών επιτροπών και οργανώσεων και παραμένει ακαδημαϊκά ενεργός, όντας Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2016, με δεκάδες δημοσιεύσεις άρθρων και πρωτοποριακών χειρουργικών τεχνικών σε επιστημονικά περιοδικά και επιθεωρήσεις του εξωτερικού.