Τα εξατομικευμένα εμφυτεύματα Persona φέρνουν επανάσταση στην Αρθροπλαστική Γόνατος!

Τα εξατομικευμένα εμφυτεύματα Persona φέρνουν επανάσταση στην Αρθροπλαστική Γόνατος!

Το εμφύτευμα Persona είναι ένα νέο, τεχνολογικά προηγμένο εμφύτευμα, το οποίο έρχεται και… κουμπώνει στις ανατομικές ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς. Θεωρείται ότι φέρνει την επανάσταση στην αρθροπλαστική του γόνατος. Το σύστημα Persona Knee καθιστά την αντικατάσταση του γόνατος πιο εξατομικευμένη από ποτέ, προσφέροντας άνευ προηγουμένου δυνατότητες στον ορθοπαιδικό χειρουργό να εστιάσει στις μοναδικές ανάγκες του ασθενούς.

Στοιχεία που Πρέπει να Γνωρίζετε για το Persona

Τα εμφυτεύματα αντικατάστασης γόνατος έχουν βελτιώσει τη ζωή εκατομμύριων ανθρώπων. Πλέον, η αρθροπλαστική του γόνατος θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις.

Τα εμφυτεύματα σε πολλά από τα συστήματα αντικατάστασης γόνατος έχουν εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής. Ωστόσο, έρευνες αποκαλύπτουν ότι ένας στους τέσσερις ασθενείς δεν είναι πλήρως ικανοποιημένος με την αίσθηση της νέας του άρθρωσης.

Το Persona Knee διακρίνεται για την πιο φυσική αίσθηση και φυσιολογική λειτουργία που προσφέρει στους ασθενείς μετεγχειρητικά. Αυτό αντανακλάται και σε πρόσφατη πολυκεντρική μελέτη, σύμφωνα με την οποία η χρήση του αποδεδειγμένα μειώνει τον μετεγχειρητικό πόνο, επιταχύνει τα επίπεδα δραστηριότητας των ασθενών, βελτιώνει τα λειτουργικά αποτελέσματα και αυξάνει την ικανοποίηση των ασθενών σημαντικά».

Ειδικότερα, το 98% των ασθενών που συμμετείχαν στην έρευνα και είχαν κάνει αρθροπλαστική γόνατος με το σύστημα Persona Knee, ανέφεραν ότι ήταν «ικανοποιημένοι έως πολύ ικανοποιημένοι τρία χρόνια μετά την επέμβαση».

Μέχρι σήμερα, η επικρατούσα τάση αφορούσε στην προσαρμογή του οστού στο σχήμα και το μέγεθος του εμφυτεύματος. Αυτός ο περιορισμός στα συστήματα αρθροπλαστικής γόνατος απαιτούσε από τους χειρουργούς να δέχονται συμβιβασμούς, ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, το Persona Knee αντιπροσωπεύει το εντελώς αντίθετο: Πρέπει να ταιριάζει το εμφύτευμα με το σχήμα και το μέγεθος του αποφραγμένου οστού. Έτσι, ο χειρουργός εξοπλίζεται με ένα ολοκληρωμένο σύστημα που παρέχει αξιοσημείωτη ενδοεγχειρητική ευελιξία.

Η τεχνολογία του Persona Knee το καθιστά ιδανικό τόσο για αρθροπλαστική γόνατος όσο και για επέμβαση αναθεώρησης προηγούμενου, ανεπιτυχούς χειρουργείου.

Η εφαρμογή της κατάλληλης χειρουργικής τεχνικής και των σωστών υλικών μπορούν να διασφαλίσουν το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να τονιστεί η σημασία επιλογής χειρουργού με μεγάλη εμπειρία και υψηλή εξειδίκευση. Καλό είναι ο θεράπων ιατρός να είναι γνώστης των πρωτοποριακών ορθοπεδικών τεχνικών. Παράλληλα, χρειάζεται να ξέρει να χειρίζεται τεχνολογικά προηγμένα εμφυτεύματα, προκειμένου να διασφαλίζονται τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας και ο χαμηλότερος κίνδυνος επιπλοκών για τον ασθενή.