6 Ερωταπαντήσεις Για Την Αρθροσκόπηση Ισχίου

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΙΣΧΙΟΥ

Τι είναι η αρθροσκόπηση ισχίου;

Πρόκειται για μια σχετικά νέα αντιμετώπιση σε σύγκριση με την αρθροσκόπηση γόνατος και ώμου. Ωστόσο, λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων της γίνεται γρήγορα η προτιμώμενη επιλογή θεραπείας για διαφορετικούς τύπους τραυματισμών του ισχίου.

Πώς θα ωφεληθώ από την αρθροσκόπηση ισχίου;

Η αρθροσκόπηση ισχίου πραγματοποιείται μέσω μιας μικρής τομής περίπου στο μέγεθος μιας οπής κλειδιού. Συχνά γίνεται πραγματοποιείται αυθημερόν ή με ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο και επιτρέπει την επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Οι περισσότεροι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε αρθροσκόπηση ισχίου θα μπορέσουν να σας το επιβεβαιώσουν – εάν έχουν τηρηθεί όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα από τον θεράποντα ορθοπεδικό χειρουργό.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και οι επιπλοκές που συνδέονται με την αρθροσκόπηση ισχίου;

Η αρθροσκόπηση ισχίου είναι μια πολύ ασφαλής διαδικασία και το ποσοστό των επιπλοκών είναι ελάχιστο έως μηδενικό. Ενώ οι κίνδυνοι μόλυνσης, αιμορραγίας, καθυστερημένης επούλωσης και επιπλοκών αναισθησίας υπάρχουν (σε συνάρτηση πάντοτε με την κλινική εικόνα αλλά και την ηλικία του ασθενούς), είναι χαμηλότεροι σε σύγκριση με την ανοιχτή χειρουργική επέμβαση.

Πόσο σύντομα μπορώ να πάω σπίτι μετά την αρθροσκόπηση ισχίου;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα σας επιτραπεί να επιστρέψετε στο σπίτι την επόμενη μέρα μετά την επέμβαση. Εάν ο χειρουργός σας αξιολογήσει ότι η μετεγχειρητική εικόνα το επιτρέπει, μπορεί να σας επιτραπεί να επιστρέψετε σπίτι εντός της ίδιας ημέρας.

Τι προφυλάξεις πρέπει να λάβω κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης;

Καθώς η αρθροσκόπηση ισχίου είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, θα έχετε λιγότερο πόνο και θα χρειάζεστε λιγότερα φάρμακα κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης. Μπορεί να χρειαστείτε βακτηρίες (πατερίτσες) για λίγες μέρες μετά τη διαδικασία, αλλά ενίοτε δεν είναι καν απαραίτητο. Ο γιατρός σας θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες. Εάν κάνετε καθιστική εργασία, μπορεί να μπορέσετε να επιστρέψετε στη δουλειά μετά από μια εβδομάδα. Ο χειρουργός σας μπορεί να συστήσει φυσικοθεραπεία για να μεγιστοποιήσει το εύρος κίνησης και τη λειτουργία του ισχίου σας.

Υπάρχει ηλικιακό φάσμα που επιτρέπεται και δεν επιτρέπεται να κάνω αρθροσκόπηση ισχίου;

Λόγω των εξελιγμένων τεχνικών που εφαρμόζουμε, δεν απευθύνονται στο ιατρείο μας μόνο ηλικιωμένοι – που πάντως παραμένουν στατιστικά οι περισσότεροι ασθενείς που τους αφορά. Η θεραπεία τραυματισμών του ισχίου αγορά και πολλούς ασθενείς ηλικίας μεταξύ 20 και 40 ετών. Οι τραυματισμοί του ισχίου, όπως ένας σχισμένος χείλος που μπορεί να ήταν στο παρελθόν το τέλος της καριέρας ενός επαγγελματία αθλητή, μπορούν τώρα να επιδιορθωθούν με μια αρθροσκόπηση με πλήρη ανάρρωση σε 3-4 μήνες. Αντί να αφήσετε έναν τραυματισμό του ισχίου ή τον πόνο του ισχίου να περιορίσει τις δραστηριότητές σας και να επηρεάζει τις καθημερινές σας δραστηριότητες, γιατί να μην επικοινωνήσετε με τον ιατρό σας σχετικά με τα οφέλη της αρθροσκόπησης ισχίου, η οποία θα σας επιτρέψει να κάνετε οτιδήποτε δίνει ποιότητα στην ζωή σας;

Ο κος Σακελλαρίου δέχεται ραντεβού τόσο στην Νέα Σμύρνη ,
Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 20, τηλ: 21 3029 9117
όσο και στο Μαρούσι,
Λεωφόρος Κηφισίας 153 & Βασ. Σοφίας 4, τηλ: 210 8020620