Δύο σε ένα: Ταυτόχρονη ολική αρθροπλαστική ισχίου και στα δύο μέλη!

ταυτοχρονη ολικη αρθροπλαστικη

Η ολική αρθροπλαστική ισχίου έφερε την επανάσταση στην Ορθοπαιδική. Προσφέρει σε χιλιάδες ανθρώπους ανακούφιση από τον πόνο και ποιότητα ζωής και αποκτά μια επιπλέον εντυπωσιακή διάσταση. Πλέον, όσοι υποφέρουν από πόνους και δυσκαμψία στα δυο τους γόνατα ή ισχία, έχουν τη δυνατότητα να απαλλαγούν πλήρως από το πρόβλημά τους με μια μόνο επέμβαση, την ταυτόχρονη ολική αρθροπλαστική!

Γιατί ταυτόχρονη ολική αρθροπλαστική;

Η περιορισμένη επεμβατικότητα και απώλεια αίματος, η ελαχιστοποίηση του κινδύνου επιπλοκών και η άμεση δυνατότητα κινητοποίησης του ασθενούς χαρακτηρίζουν τις σύγχρονες μεθόδους ολικής αρθροπλαστικής ισχίου. Καθιστούν, δε, δυνατή την ταυτόχρονη ολική αρθροπλαστική και των δυο ισχίων με ένα μόνο χειρουργείο.

Έτσι, ο ασθενής που πάσχει από αρθρίτιδα και στα δυο του ισχία, μπορεί να αντιμετωπίσει συνολικά το πρόβλημά του. Γλιτώνει την ταλαιπωρία που συνεπάγονται τα διαδοχικά χειρουργεία και δεν έχει καμία έκπτωση στην ασφάλεια και την ποιότητα ζωής του.

Η ταυτόχρονη ολική αρθροπλαστική εφαρμόζεται έπειτα από ειδικούς ελέγχους στους ασθενείς. Πραγματοποιείται, λοιπόν, μόνον εφόσον οι ορθοπαιδικοί κρίνουν ότι πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για αυτό.

Οι ιδανικοί υποψήφιοι για ταυτόχρονη ολική αρθροπλαστική και των δυο ισχίων είναι ασθενείς κάτω των 70 ετών, σε καλή φυσική κατάσταση και χωρίς καρδιαγγειακές ή πνευμονικές παθήσεις.

Πλεονεκτήματα

Το βασικό πλεονέκτημα στην ταυτόχρονη ολική αρθροπλαστική ισχίου και στα δύο μέλη, είναι ότι απαιτείται μόνο ένα χειρουργείο. Κατ’ επέκταση χρειάζεται μόνο μία αναισθησία, για να αποκατασταθούν οι βλάβες και των δυο αρθρώσεων.

Ως εκ τούτου, μειώνεται κατά πολύ ο χρόνος της συνολικής αποκατάστασης του ασθενούς. Επί της ουσίας περιορίζεται η ταλαιπωρία των δυο χειρουργείων σε ένα.

Με άλλα λόγια, ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για όσο διάστημα θα έμενε αν χειρουργούσε μόνο το ένα ισχίο ή γόνατο. Παράλληλα, από την επομένη του χειρουργείου είναι σε θέση να κινηθεί με σχετική άνεση!

Επίσης, απολαμβάνει δίχως συμβιβασμούς και εκπτώσεις όλα τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων προσεγγίσεων της ολικής αρθροπλαστικής ισχίου:

  • Η απώλεια αίματος κατά τη διάρκεια του χειρουργού και μετά είναι ελάχιστη.
  • Ο ασθενής μπορεί να κινητοποιηθεί άμεσα και ο χρόνος νοσηλείας περιορίζεται σημαντικά.
  • Ο κίνδυνος μετεγχειρητικών επιπλοκών είναι σχεδόν μηδενικός.
  • Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι ταχύτατη.

ταυτοχρονη ολικη αρθροπλαστικη

Η ταυτόχρονη ολική αρθροπλαστική και των δυο ισχίων αποτελεί την τελευταία απάντηση της ορθοπαιδικής στο ολοένα και πιο συχνό πρόβλημα της εκφυλιστικής οστεοαρθρίτιδας. Συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ασθενών, οι οποίοι προηγουμένως ήταν καταδικασμένοι να ζουν με πόνο και αναπηρία.

Χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας στην εξέλιξη των προθέσεων, τα αποτελέσματα της ολικής αρθροπλαστικής ισχίου προσεγγίζουν σχεδόν απόλυτα τη μηχανική της φυσιολογικής άρθρωσης. Επίσης, έχουν διάρκεια ζωής μεγαλύτερη των 20 ετών. Αυτό συνδέεται άμεσα με την καταπόνηση στην οποία θα υποβάλει τις αρθρώσεις του ο ασθενής στη συνέχεια της ζωής του. Παράλληλα επηρεάζει και την ποιότητα της χειρουργικής επέμβασης αυτής καθεαυτής.

Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να τονιστεί η σημασία επιλογής χειρουργού με μεγάλη εμπειρία και υψηλή εξειδίκευση στις πλέον πρωτοποριακές ορθοπαιδικές τεχνικές και ιδιαίτερα στην ολική αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος. Έτσι διασφαλίζονται υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας και χαμηλότερος κίνδυνος επιπλοκών για τον ασθενή.