Τι είναι η μέθοδος SuperPath και ποια είναι τα πλεονεκτήματά της;

Ο ζωτικός ρόλος των αρθρώσεων του ισχίου συχνά αγνοείται μέχρι να πονέσουν. Ο πόνος στο ισχίο και η δυσκαμψία μπορούν γρήγορα να γίνουν αφόρητοι και να μας προκαλέσουν παντελή αποχή από τα πράγματα που απολαμβάνουμε περισσότερο.

Ακόμη και μια κίνηση απλή όσο το να φορέσουμε κάλτσες και παπούτσια μπορεί να οδηγήσει σε εξουθενωτική δυσφορία όταν εμπλέκεται σοβαρά τραυματισμένο ή αρθριτικό ισχίο. Παρομοίως, το ανέβασμα των σκαλοπατιών, ο μακρύς περίπατος και ακόμη και η ξεκούραση με άνεση μπορεί να γίνει σχεδόν αδύνατη καθώς επιδεινώνεται η κατάσταση και σε αυτό το σημείο, μια ολική αντικατάσταση ισχίου μπορεί να αποτελεί μια βιώσιμη επιλογή.

Πότε απαιτείται αντικατάσταση ισχίου;

Οι αρθροπλαστικές ισχίου σίγουρα δεν είναι ασυνήθιστες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από 300.000 πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ . Ωστόσο, θα πρέπει να θεωρηθούν ως επιλογή τελευταίας λύσης. Ενώ η ίδια η διαδικασία είναι πολύ ασφαλής και φέρει υψηλό ποσοστό ικανοποίησης στον ασθενή και αίσθημα αποκατάστασης, κάθε χειρουργική επέμβαση συνοδεύεται από ένα ορισμένο επίπεδο κινδύνου και θα πρέπει να συνιστάται μόνο όταν άλλες επιλογές θεραπείας, όπως αντιφλεγμονώδη φάρμακα ή φυσική θεραπεία δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τι είναι το SuperPath Hip Replacement;

Το SuperPath, ή το Supercapsular Percutaneously Assisted Total Hip, είναι μια ειδική τεχνική για την επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής ισχίου που προκαλεί ελάχιστη διαταραχή στην κάψουλα του ισχίου και στους γύρω μαλακούς ιστούς. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010 και αποδείχθηκε άμεσα ως μια ασφαλής και εξαιρετικά επωφελής εναλλακτική λύση έναντι των παραδοσιακών αντικαταστάσεων. Οι κύριοι διακριτικοί παράγοντες του SuperPath είναι μια μικρότερη τομή, μεγαλύτερη συντήρηση των ιστών με ελάχιστη τομή και η ικανότητα εκτέλεσης της επέμβασης χωρίς την ανάγκη εκτοπισμού της άρθρωσης του ισχίου. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις τυπικές τεχνικές στις οποίες το πόδι πρέπει να περιστραφεί για να μετατοπιστεί το ισχίο και να εκτελεστεί η επέμβαση.

Ποια είναι τα οφέλη της αρθροπλαστικής SuperPath Hip;

Λόγω της ελάχιστα επεμβατικής φύσης του, οι χειρουργικές επεμβάσεις ισχίου SuperPath φέρνουν πολλά οφέλη σε σχέση με τις παραδοσιακές αντικαταστάσεις. Αυτά περιλαμβάνουν:

Λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο

Ελάχιστες ουλές και απώλεια αίματος

Μικρότερη διαμονή στο νοσοκομείο

Ταχύτερος χρόνος αποκατάστασης

Κανέναν περιορισμό στις θέσεις του ισχίου (δηλαδή – κάμψη, σταύρωμα ποδιών κ.λπ.)

 

Τι είναι το SuperPath Recovery;

Η αποκατάσταση από την αρθροπλαστική ισχίου SuperPath είναι πολύ πιο γρήγορη και λιγότερο περίπλοκη από τις εναλλακτικές θεραπείες / επεμβάσεις. Οι ασθενείς μπορούν να περιμένουν ότι θα μπορούν να ξεκουράζουν τον γοφό τους άνετα σε οποιαδήποτε θέση χωρίς περιορισμούς και παρόλο που τα βοηθήματα πεζοπορίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σύντομο χρονικό διάστημα, οι περισσότερες καθημερινές δραστηριότητες μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα με εξαίρεση τζόκινγκ ή αθλητικές υψηλών επιδόσεων. Σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η ανάρρωση και να ενισχυθεί το ισχίο, πολλοί χειρουργοί προτείνουν επίσης φυσιοθεραπεία μετά από χειρουργική επέμβαση.

Εάν υποφέρετε από πόνο στο ισχίο που έχει εξουθενωθεί και παρεμβαίνει στην καθημερινή ζωή, είναι καιρός να μιλήσετε με έναν ορθοπεδικό με εξειδίκευση στο ισχίο. Προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον κο Σακελλαρίου και ενημερωθείτε για όλες τις πιθανές επιλογές θεραπείας, συμπεριλαμβανομένης της SuperPath hip.