5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν υποβληθείτε σε επέμβαση στο ισχίο.

Η άρθρωση του ισχίου σας μπορεί να αντέξει πολλές φορές το σωματικό σας βάρος ενώ εκτελείτε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Όμως, παρά τη στιβαρή φύση του, το ισχίο υπόκειται σε επιδείνωση που σχετίζεται με την ηλικία ή οξείς τραυματισμούς που μπορεί να απαιτήσουν χειρουργική θεραπεία.

Εδώ είναι 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την άρθρωση του ισχίου σας πριν υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση:

Οι περισσότερες επεμβάσεις ισχίου μπορούν να πραγματοποιηθούν με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές.

Με την πρόοδο στη χειρουργική του ισχίου, προβλήματα όπως πρόσκρουση ισχίου, δυσπλασία ισχίου, μετατραυματική αρθρίτιδα, πρώιμες αρθριτικές παθήσεις και ρήξεις χιτώνων μπορούν να επιδιορθωθούν μέσω μικροσκοπικών τομών με οπές, διατηρώντας τους περισσότερους υγιείς ιστούς.

Η χειρουργική επέμβαση ισχίου δεν είναι μόνο για ηλικιωμένους.

Χειρουργικές επεμβάσεις όπως αρθροσκόπηση ισχίου, οστεοτομία ισχίου (χειρουργική επανατοποθέτηση της άρθρωσης του ισχίου για διόρθωση παραμορφώσεων) και οστεοπλαστική ισχίου (χειρουργική αναμόρφωση της άρθρωσης για καλύτερη άρθρωση) μπορούν να βοηθήσουν τους νεαρούς ασθενείς να επιστρέψουν στον αθλητισμό ή σε άλλες δραστηριότητες με ελάχιστους ή καθόλου περιορισμούς.

Η παραμονή στο νοσοκομείο είναι πολύ μικρότερη από ό,τι στο παρελθόν. Σχεδόν μηδενική.

Πολλοί ασθενείς διστάζουν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση ισχίου επειδή φοβούνται μια παρατεταμένη νοσηλεία στο νοσοκομείο. Τα καλά νέα είναι ότι η μέση διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Με την κατάλληλη χειρουργική τεχνική και αποκατάσταση καθ’υπόδειξη του εξειδικευμένου ορθοπεδικού χειρουργού οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν σπίτι την ίδια μέρα.

Η άσκηση πριν από την επέμβαση μπορεί να επιταχύνει την ανάρρωσή σας.

Η άρθρωση του ισχίου περιβάλλεται από μεγάλους μύες που βοηθούν στην προστασία της από τραυματισμό. Η άσκηση των μεγάλων τετρακέφαλων, των μηριαίων και των γλουτιαίων μυών που περιβάλλουν το ισχίο θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε τη λειτουργία και την κινητικότητα πιο γρήγορα μετά την επέμβαση και κατά συνέπεια και πιο άμεση αποκατάσταση.

Η τήρηση των μετεγχειρητικών οδηγιών θα βελτιώσει τα χειρουργικά αποτελέσματα.

Ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασής σας, μπορεί να σας ζητηθεί να χρησιμοποιήσετε προσωρινά βοηθητικές συσκευές όπως περιπατητή και να αποφύγετε δραστηριότητες υψηλής επίδρασης για να διασφαλίσετε ένα θετικό χειρουργικό αποτέλεσμα.