Αρθροπλαστική ισχίου με τη μέθοδο AMIS

Αρθροπλαστική ισχίου με την επαναστατική μέθοδο AMIS

Αρθροπλαστική Ισχίου AMIS: Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε

Η αρθροπλαστική ισχίου έφερε επανάσταση στην Ορθοπαιδική επιτρέποντας σε χιλιάδες ανθρώπους ανά τον πλανήτη να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή αντί να είναι καταδικασμένοι στον πόνο και την αναπηρία. Πλέον, η αντικατάσταση του φθαρμένου ισχίου καθίσταται ακόμα πιο ανώδυνη, ατραυματική και πιο επιτυχημένη με τη χειρουργική μέθοδο (AMIS).

Ο χειρουργός μπορεί να έχει πρόσβαση στην άρθρωση του ισχίου από διαφορετικές κατευθύνσεις. Μπορεί να ακολουθεήσει μια «συμβατική» χειρουργική προσέγγιση ή μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική προσέγγιση (Minimally Invasive Surgery – MIS).

Η πραγματική ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση χαρακτηρίζεται από τη διατήρηση των μυών και των τενόντων κατά τη διάρκεια του χειρουργείου και από μικρή  τομή του δέρματος.

Η AMIS (Anterior Minimally Invasive Surgery) είναι μια πραγματικά ελάχιστα επεμβατική τεχνική με πρόσθια προσέγγιση του ισχίου. Άλλες προσεγγίσεις που διαφημίζονται ως ελάχιστα επεμβατικές (οπίσθια, πλευρική ή διπλή τομή) μειώνουν μόνο τις τεχνικές τομής του δέρματος και συνδέονται με τον ίδιο τραυματισμό μυών και / ή τενόντων που έχουν και οι «συμβατικές» επεμβάσεις.

Με τη μέθοδο AMIS προστατεύονται οι μύες και τα νεύρα. Στην πραγματικότητα, η πρόσθια προσέγγιση είναι η μόνη τεχνική που ακολουθεί την πορεία των μυών και των νεύρων για τη μείωση του κινδύνου τραυματισμού των μυών, των τενόντων, των αγγείων και των νεύρων.

Για το λόγο αυτό, η AMIS θεωρείται η πλέον ατραυματική προσέγγιση και ιδανική για μια γρήγορη αποκατάσταση. Θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας και θα επισπεύσει την ανάρρωσή σας μετά από μια ολική αντικατάσταση του ισχίου.

Λιγότερες επιπλοκές

Η τεχνική AMIS συνοδεύεται από πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις «συμβατικές» τεχνικές, όπως:

  • Προκαλεί λιγότερα χειρουργικά τραύματα από άλλες τεχνικές.
  • Μειωμένος μετεγχειρητικός πόνος.
  • Αμεσότερη αποκατάσταση, η οποία μπορεί συνήθως να ξεκινήσει την ημέρα της επέμβασης ή την επόμενη ημέρα.
  • Συντομότερη νοσηλεία. Η τεχνική AMIS συνήθως μειώνει σημαντικά τη διάρκεια της παραμονής στο νοσοκομείο.
  • Βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα. Με την AMIS, η τομή του δέρματος είναι μικρότερη απ’ ό τι στη «συμβατική» επέμβαση και συνεπώς μειώνεται και ο ουλώδης ιστός.
  • Ταχύτερη επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες.
  • Λιγότερη απώλεια αίματος. Η διατήρηση των μυών και των αγγείων περιορίζει την απώλεια αίματος. Οι μεταγγίσεις είναι σπάνιες και οι θρόμβοι στα πόδια είναι λιγότερο πιθανοί.
  • Μειωμένος κίνδυνος φλεγμονών και μετεγχειρητικού εξαρθρήματος. Ως αποτέλεσμα της τεχνικής AMIS, η διατήρηση των μυών βελτιώνει σημαντικά τη σταθερότητα του ισχίου. Ο κίνδυνος φλεγμονών και εξαρθρήματος είναι ελάχιστος και ο μετεγχειρητικός περιορισμός των κινήσεων, που συνήθως προβλέπεται σε άλλες τεχνικές, δεν είναι απαραίτητος.

Ο πρωταρχικός στόχος της αρθροπλαστικής ισχίου AMIS είναι η ελαχιστοποίηση της βλάβης στους μυς, τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα που περιβάλλουν την άρθρωση. Για την ακρίβεια, η τεχνική AMIS είναι η ειδικά σχεδιασμένη μέθοδος για την επίτευξη αυτού του στόχου. Στα χέρια ενός έμπειρου κι εξειδικευμένου Ορθοπαιδικού Χειρουργού μπορεί να δώσει εξαιρετικά ικανοποιητικά αποτελέσματα.