Βάδιση μετά την Αρθροπλαστική Γόνατος

Βάδιση χωρίς πρόβλημα μετά από αρθροπλαστική γόνατος

Βάδιση μετά την Αρθροπλαστική, Τέλος στον Πόνο

Βάδιση μετά την αρθροπλαστική και τέλος στον πόνο και την αναπηρία βάζουν οι νέες, ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές στην αρθροπλαστική γόνατος. Με τις νέες τεχνικές, οι ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα μπορούν να ανακτήσουν μια φυσιολογική ζωή και να βαδίζουν εκ νέου ελεύθερα, μετά την αντικατάσταση της φθαρμένης άρθρωσής τους.

Η οστεοαρθρίτιδα κι ο πόνος με την παραμόρφωση του γόνατος που τη συνοδεύουν, είναι μια κατάσταση που μπορεί να επιδεινώσει σημαντικά τη ζωή ενός ανθρώπου προκαλώντας άγχος έως και κατάθλιψη. Τότε, η ολική αντικατάσταση της προβληματικής άρθρωσης με αρθροπλαστική γόνατος παρέχει πλήρη θεραπεία στα προβλήματα των ασθενών, δίχως επιπλοκές.

Δεν είναι τυχαίο ότι η αρθροπλαστική γόνατος θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις στη σύγχρονη ιατρική. Χάρη στην εξέλιξη στην ιατρική τεχνολογία και ανάπτυξη μη επεμβατικών τεχνικών, η αρθροπλαστική γόνατος έχει γίνει περισσότερο ασφαλής κι αποτελεσματική.

Στόχος των νέων αυτών τεχνικών είναι η προστασία των συνδεσμικών στοιχείων και των μυών της άρθρωσης. Εξίσου σημαντική είναι η ακριβής και ορθή τοποθέτηση της τεχνητής άρθρωσης, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Ποιες οι διαφορές με την αρθροπλαστική γόνατος;

Η ανάκαμψη των ασθενών είναι ταχύτερη, ο μετεγχειρητικός πόνος ελαχιστοποιείται, το αισθητικό αποτέλεσμα βελτιώνεται και η πιθανότητα επιπλοκών σχεδόν μηδενίζεται.

Παράλληλα, οι νέες, εξελιγμένες προθέσεις που εφαρμόζονται στις επεμβάσεις αρθροπλαστικής προσομοιάζουν την φυσιολογική λειτουργία του γόνατος. Πιο συγκεκριμένα, χαρίζουν μια φυσική αίσθηση και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Τα ποσοστά επιτυχίας των σύγχρονων επεμβάσεων αρθροπλαστικής είναι υψηλά, αγγίζοντας το απόλυτο, ενώ τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά για τον ασθενή.

Χάρη στις νέες, ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, ο ασθενής παίρνει εξιτήριο και επιστρέφει στο σπίτι του την ίδια ή την επόμενη ημέρα της επέμβασης.

Εκεί δεν καθηλώνεται στο κρεβάτι αλλά με βάση τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού, ξεκινά ένα σύντομο πρωτόκολλο αποκατάστασης. Ακολουθώντας το, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σε ένα φυσιολογικό ρυθμό ζωής.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την επέμβαση, ο ασθενής μπορεί να αφήσει τις πατερίτσες! Η βάδιση μετά την αρθροπλαστική γίνεται πλέον χωρίς εξωτερική βοήθεια, να ανεβαίνει σκαλιά και να οδηγεί αυτοκίνητο!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αντικατάσταση της άρθρωσης του γόνατος με αρθροπλαστική απαιτεί υψηλή εξειδίκευση στις πλέον πρωτοποριακές τεχνικές. Η εμπειρία, η εξαιρετική γνώση ανατομίας της περιοχής και η μεγάλη ακρίβεια και λεπτότητα στους χειρισμούς κρίνονται βασικοί παράγοντες για την επιτυχία της επέμβασης.

Σε αντίθετη περίπτωση, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να απέχει αρκετά από τις προσδοκίες του ασθενούς. Γι’ αυτό, καλό είναι οι επεμβάσεις αρθροπλαστικής γόνατος να πραγματοποιούνται σε πιστοποιημένα κέντρα από εξειδικευμένο προσωπικό.